Novinite.TV

Новините Днес

Да помогнем на малкия Емо да бъде нормално дете

❤️Сподели статията сега с едно натискане на бутона:
Share
Призоваваме всеки който няма възможност да дари , но има желание да помогне , да сподели призива във фейсбук , така повече хора ще го видят и ще се намерят повече дарители ! Заедно с общи усилия можем да помогнем!

Майката на Емо разказва историята на детенцето си:

„Здравейте, приятели! Аз съм Вера, майката на Емо. Обръщам се към вас с молба да му помогнете в този труден момент, за да може той да стане градивна част от обществото ни и да бъде един от нас.

Първите му шест години бяха истинско предизвикателство за мен и семейството ми.

Те изминаха в неуморната борба да съхраним живота и да подобрим здравето на любимото ни дете. За жалост, дойде моментът, в който вече не можем да се справим сами и имаме нужда от вашата подкрепа.

Емо се роди на 27.02.2014 година в 28 гестационна седмица, с тегло около килограм и ръст 35 сантиметра. Наложи се да го интубират и поставят на апаратна вентилация в кувьоз.

Малко след неговото раждането му откриха болестта, която промени живота ни – вътрешна хидроцефалия.

Трябваше да изчакаме, за да наддаде нужните килограми и да бъде опериран за поставяне на вентрикуло-перитонеален шънт. След 3 месеца чакане Емо наддаде до желаното тегло и на 29.05.2014 година успешно му беше поставено апаратчето в главичката, което е свързано с пикочния мехур, за да може да изкарва излишната течност от главата. Пет месеца по-късно се наложи повторна операция на главата за ревизия на вентрикуларната част на шънта. Но това не беше краят на премеждията ни. На 06.05.2016 година Емо получи гърч, съпроводен с повръщане, вследствие на което ни изпратиха да направим изследвания и ЕЕГ. Резултатите установиха, че той има спастична церебрална парализа изразена отдясно.

След продължителна рехабилитация и ходене по мъките, Емо проходи самостоятелно едва преди два месеца – на шестгодишна възраст. Все още е на памперси и не може да говори свободно.

Въпреки всички трудности, дългият ни път и фактът, че Емо е с ТЕЛК решение за 100% вид и степен на увреждане с чужда помощ, ние не сме се отказали и виждаме напредъка на детето.

Той има назначена операция за удължавяване на сухожилието на крачето на 07.05.2020 година. Операцията се покрива от НЗОК, но ще трябва да доплатим сума, която ще я разберем едва след като постъпим в болницата. След това ще ни бъде назначен дълъг курс на рехабилитация, която обаче няма да е по джоба ни. Също така, Емо има нужда от постоянна работа с логопед, за да може да говори нормално и разбираемо, тъй като в момента говори само на бебешки.

Предстои ни още борба, но знам, че с вашата подкрепа Емо ще победи болестта си!

Всеки който има възможност може да направи дарение от тук -> https://bg.helpkarma.com/campaign/da-pomognem-na-emo-da-bade-normalno-dete-1424

Призоваваме всеки който няма възможност да дари , но има желание да помогне , да сподели призива във фейсбук , така повече хора ще го видят и ще се намерят повече дарители ! Заедно с общи усилия можем да помогнем!
❤️Сподели статията сега с едно натискане на бутона:
Share