Novinite.TV

Новините Днес

СПОДЕЛЕТЕ: Амелия има нужда от помощ за лечение! Нека помогнем!

❤️Сподели статията сега с едно натискане на бутона:
Share
Призоваваме всеки който няма възможност да дари , но има желание да помогне , да сподели призива във фейсбук , така повече хора ще го видят и ще се намерят повече дарители ! Заедно с общи усилия можем да помогнем!

Историята на Амелия , разказана от майка й:
Амелия е моето прекрасно, любознателно и чаровно дете, което за съжаление се роди преждевременно и в много тежко общо състояние в следствие на куп лекарски грешки.
Дълги два месеца не можех да прегърна рожбата си…гледахме я само през стъклото на ковьоза. Дойде време да си я приберем в къщи и да се наслаждаваме на дългоочакваните ни мигове заедно. Радостта ни обаче не продължи дълго…

Тя растеше, но изоставаше в развитието си: не можеше да стои седнала, да се обръща по корем и обратно, не посягаше към шарените играчки.

Тогава дойде и тежката диагноза- детска церебрална парализа. Най- страшните три букви за семейството ни- ДЦП.
Амелия беше на седем месеца, когато започнахме да я рехабилитираме. Заради повишения мускулен тонус, преминахме през множество операции за отпускане на скъсените сухожилия.

Когато се роди малката ѝ сестричка, съхранихме стволови клетки от пъпната връв и направихме операция за поставяне на Ommaya резервоар, за да бъдат преливани в него на няколко етапа, но за съжаление организмът на Амелия отхвърли тези стволови клетки. Така и този шанс да я изправим на крака отпадна…

Надежда открихме в Китай!
Лекуващият ѝ лекар в болницата в Нанхай, Китай- доктор Джау ни изпрати на операция на кръста за прекъсване на нервните влакна, които са проводник на високия мускулен тонус – наречена SDR. Няма да описвам ужаса и страха, които те обсебват преди такова важно решение, но не се предадохме и решихме да опитаме.

Най-после детето ни може да стъпи на цели крачета (преди това стъпваше само на пръсти).
След тежката операция следваше залата за рехабилитация, но поради ограничени средства направихме само половината курс.

Сега отново сме в Китай, но пак нямаме наличната сума за цял курс на лечение. Затова е моята молба тук, затова отново съм на колене да моля за шанс за милата ми рожба.
Един курс на лечение, по традиционна китайска медицина и рехабилитация в клиниката в Китай, продължава пет месеца и е на стойност 30 хил. лева.

Повече от всякога трябва да работим усилено, за да не са напрази всичките проляти сълзи и цялата тази болка, на която бе подложена в името на една мечта за по-добър живот, за едно достойно утре.

Ще бъда безкрайно признателна на всеки, който подари шанс и лъч надежда на едно умно и чаровно дете- моята малка Амелия 
За повече информация можете да посетите страницата на Амелия във фейсбук: https://www.facebook.com/DMS.Amelia/

Марияна Маринова- майка на Амелия Асенова

За дарения по банков път:
Банка ДСК
долари BG63STSA93000022250950
евро BG66STSA93000022250023
лева BG71STSA93000022244404
Амелия Георгиева Асенова;

За дарения чрез PAYPAL: help_amelia@mail.bg

Призоваваме всеки който няма възможност да дари , но има желание да помогне , да сподели призива във фейсбук , така повече хора ще го видят и ще се намерят повече дарители ! Заедно с общи усилия можем да помогнем!
❤️Сподели статията сега с едно натискане на бутона:
Share