Novinite.TV

Новините Днес

МОЛЯ СПОДЕЛЕТЕ: Нека помогнем за създаването на комплекс за деца с увреждания!

❤️Сподели статията сега с едно натискане на бутона:
Share
Призоваваме всеки който няма възможност да дари , но има желание да помогне , да сподели призива във фейсбук , така повече хора ще го видят и ще се намерят повече дарители ! Заедно с общи усилия можем да помогнем!

Информация за кампанията:

Всичко е възможно, стига да поискаме! 

Здравейте! Казвам се Милена и съм родител на дете с проблеми в развитието, моето Дете – Чудо Явор е на 13 години. Роди се недоносен и има направени общо шест операции до този момент заради неговите заболявания – хидроцефалия, детска церебрална парализа и ретинопатия. Независимо от всичко това, Явор има невероятен хъс за живот, любознателен е и много лъчезарен.

Председател съм на Сдружение „За Децата – 2017“, което бе създадено през 2017 година в обществена полза със съпруга ми, четирима лекари и директор на социален център.

На 18.05.2018 година се сключи договор между община „Божурище“ и Сдружение „ЗА ДЕЦАТА-2017“ за учредяване на безвъзмездно право на ползване за срок от десет години за урегулиран поземлен имот с площ от 9 805 кв. м. и сграда със застроена площ от 1 880 кв. м. със седалище и адрес на управление: гр. Божурище, ж.к. Жилища, бул. Европа № 8, за изграждане на Комплекс за рехабилитация, интеграция и професионална работа с деца и младежи с проблеми в развитието.

За да стартираме с ремонта на сградата са ни необходими 50 000€, като в тази сума е включена смяна на покрива и подмяна на дограмата.

Комплексът ще включва:

→ Медицински център с басейн за водна рехабилитация

→ Зона за спортни площадки  

→ Адаптирана детска площадка

→ Кът за игри (празнуване на рожденни дни, гледане на децата почасово)

→ Зона за опитно поле – младежите ще садят цветя, билки, зеленчуци, които след това ще предлагаме в собствено магазинче на търговските вериги и ресторанти. Средствата, които ще съберем ще бъдат изразходвани за доразвиване на дейността и за наемане на работа на младежи с увреждания. 

На 500 метра от сградата има и конна база.

Ще има и барокамера – хипербарната оксигенация е доказан терапевтичен метод, познат в Западна Европа и САЩ от десетилетия. Той включва дишане на 100% чист кислород под налягане.

Идеята за създаването на този комплекс, който е единствен и уникален за България, е вследствие на това, което ни е липсвало през годините и от опита, който имаме като родители на дете със специални нужди.

Явор посещава различни видове специалисти и процедури: плуване, лечебна езда, логопед, психолог, Монтесори терапия, както и други. Всички те са на различни места и изискват много разход на време. Затова в повечето семейства, както и в нашето, единият родител е принуден да не работи, за да може да се отдаде на детето си. Това ме подтикна към идеята за този комплекс – всичко в него да бъде съсредоточено на едно място. 

Освен на рехабилитацията, ще наблегнем и на емоционалната помощ за децата, ще има различни по вид арт ателиета. Също така децата и младежите ще имат и трудово обучение – готварство, цветарство и подобни. Така, един ден, когато мама и тати станат звездички на небето, да знаем, че нашите вече пораснали деца ще могат да се справят сами в живота и няма да тежат на никой.

Нашият комплекс ще е за деца и младежи, които въпреки своите проблеми, имат своя потенциал и ние ще им помогнем да го развият по възможно най-добрия начин!

За мен, като родител, е изключително важно да дам шанс за развитие на тези деца, за да могат да се справят сами и да се чувстват полезни, както за себе си, така и за обществото.

Благодаря на HelpКarma за подадената ръка и на всички хора, които решат да ни подкрепят, за да може този комплекс да се случи.

Нека заедно дадем шанс на бъдещето ни – децата!

Вярвам, че няма невъзможни неща!

Може да подпомогнете това прекрасно дело като дарите средства от тук -> https://bg.helpkarma.com/campaign/izgrajdane-na-kompleks-335

Призоваваме всеки който няма възможност да дари , но има желание да помогне , да сподели призива във фейсбук , така повече хора ще го видят и ще се намерят повече дарители ! Заедно с общи усилия можем да помогнем!
❤️Сподели статията сега с едно натискане на бутона:
Share