Novinite.TV

Новините Днес

Прокуратурата готви удар срещу журналисти

❤️Сподели статията сега с едно натискане на бутона:
Share

Цветан Василев и Васил Божков си партнират с ”честни” политици и ”свободни” журналисти

Сийка Милева

Вярвам, че всеки български гражданин ще направи информираният си избор и ще избере на чия страна да застане. Заявяваме, че и занапред ще поддържаме прозрачност чрез осигуряване на адекватна информвираност на обществото.

Това обяви говорителят на прокуратурата Сийка Милева. Тя даде ясна заявка, че на прицела на прокуратурата са медиите, които мислят различно от властта, държавното обвиненине и мафията. Ето какво още каза тя:

Продължението на тези атаки предстои. Следващата стъпка е посочена от лица, привлечени към наказателна отговорност – да бъде унищожена прокуратурата, за да си запазят присвоените средства. Наблюдаващи прокурори от специализирана прокуратура издават разрешение. То ще позволи в следващите часове на българската общественост да станат достояние доказателства за опити на обвиняеми лица за организирана престъпност. Безпрецедентни опити. Българската прокуратура ще направи това с оглед отредената и от Конституцията на страната роля на пазител на обществения интерес. Ще бъде публикувано съобщение за образувано разследване по гл. 1 от НК . Ще си отговорите на въпроса преплитат ли се интереси на лица с власт, пари и политическо влияние.

Ще станете свидетели на това как обвиняеми си партнират с журналисти, политици, за да защитят откраднатото от българския народ

Всеки български гражданин да си отговори на въпроса – това ли иска.

Всичко се финансира с откраднати от тях стотици милиони и милиарди левове

Прокуратурата подкрепя правото на всички да изразят с мирни средства възгледите си за по добър живот. правото на граждански протести е сред принципите на демокрациите. Наясно сме, че прокуратурата, като част от съдебната власт, е длъжник на обществото в осигуряване на чувство за справедливост, което е трудно през последните 30 години. Това е водещ приоритет на главния прокурор Иван Гешев. На лице са доказателства как използвайки справедливите искания на по голямата част на протестиращите граждани обвиняеми лица използват протестите за да попречат на работата на прокуратурата и да предотвратят изправянето им пред независим съд на база доказателства.

Последните седмици сме свидетели как всички тези лица полагат усилието да попречат на това, а и да унищожат независимостта на разследващите органи в опит да запазят заграбеното от народа. Предоставените доказателства ясно ще покажат как представители на организирана престъпност, действащи политици и някои журналисти действат в синхрон срещу правосъдната система.

Прокуратурата ще продължи докрай борбата за справедливост. Няма да се откажем и да оставим да бъдем сплашени. От тук нататък отговор дължат другите власти. Ние ще свършим своята работа като разследваме действащи управляващи, членове на правителството и уличени в престъпления представители на администрацията на президента. Законодателят е този, който да създаде адекватно законодателство за борба с организираната престъпност. Чакаме и отговор от президента – как концепцията му за прокурорски рекет кореспондира с доказателствата, които са вече достояние за връзките. Прокуратурата е твърдо решена да не поставя никой над закона.

Източник: burgasnews.com

❤️Сподели статията сега с едно натискане на бутона:
Share