Novinite.TV

Новините Днес

ЗОВ ЗА ПОМОЩ: Миши се роди в седмия месец с кръвоизлив в главата и от този момент започна борбата му за живот!

❤️Сподели статията сега с едно натискане на бутона:
Share

ВАЖНО ❤️ МОЛЯ СПОДЕЛЕТЕ ❤️

Едно дете се нуждае от финансова помощ за лечение. Моля ви , който има възможност да направи дарение , също така всеки да сподели за да я разпространим призива.

От тук може да се направи дарение за дететоhttps://bg.helpkarma.com/campaign/po-dobar-jivot-za-misho-352
Цитираме майката на Мишо:

„Здравейте! Това е моят малък син Мишо.Той се роди в седмия месец с кръвоизлив в главата и от този момент започна борбата му за живот!Веднага след раждането си Миши бе интубиран и поставен на апаратна вентилация. Почти месец беше в кувьоз – медикаменти, кислород, фототерапия, захранване… След едномесечната борба на Мишо и медицинския екип, накрая си го взехме вкъщи. Бяхме предупредени, че в бъдеще сигурно ще има усложнения и трябваше редовно следене на мозъчето му. Започнахме с ултразвукови изследвания на централната нервна система през фонтанелата. Всичко вървеше добре – кистите в мозъчето му се резорбираха бързо. Според лекарите това беше добър знак и започнахме рехабилитация.
Заведохме го и на детски невролог, но не поставиха диагноза… Тогава беше едва на три месеца, но да кажем, че нещата вървяха добре. Макар и да смятахме възрастта му с два месеца назад, Мишо се развиваше по-бързо от очакваното.
Всичко привидно беше добре до осмия месец – началото на кошмара, когато мишленцето ми получи гърчове.Постъпихме в болница, бяхме десет дни в изолация, гърчове, лекарства… Признавам си, не знаех къде се намирам, какво да правя и кое е правилно. Може би сгреших за някои неща, може би лекарите сбъркаха, не знам. Но след гърчовете и лекарствата Миши даде жестоки крачки назад. Отново тръгнахме по специалисти и рехабилитатори. Години наред проба-грешка. Един ти казва: „Изправяй го!“, друг ти казва: „Недей, трябва да почне да лази първо.“, един ти казва: „Давай му лекарството за гърчовете.“, друг: „Недей, увреждаш му мозъка и органите!“.
И така вече на три години, Мишо е диагностициран с детска церебрална парализа и Синдром на Уест (епилепсия), а дори не знам дали едната му диагноза е вярна…


След три години лутане той все още не може да седи, да ходи, не може дори и да лази.Но няма да се откажем, не се предаваме! Въпреки всичко, Мишо е едно усмихнато, слънчево и борбено дете. Има инат, хъс, желание за борба и съм сигурна, че ще се справи с всичко. Продължаваме с рехабилитация, лечение и търсенето на възможности и начини да му предоставим по-добър живот!
След много питане, проучване и обмисляне, решихме да заминем за Турция. Сумата беше голяма, но с помощта на много хора успяхме. На 28.01.2019 година Миши замина с баща си за двуседмична рехабилитация в Турция, където му бяха направени и шини за краката. Когато двете ми мъжлета се прибраха, повярвайте ми, бях в шок от промяната само за две седмици! За някои това е нищо, но за нас и Мишо е много!
Миши трябва да посещава рехабилитация в Турция поне през два месеца, но сумите са големи, наистина непосилни за нас.При следващото ходене ще има и ЯМР, 24-часово ЕЕГ и преглед при невролог.

От тук може да се направи дарение за дететоhttps://bg.helpkarma.com/campaign/po-dobar-jivot-za-misho-352


Молим ви да ни помогнете да дадем шанс на едно слънце, преминало през какво ли не, да живее нормално!

Призоваваме всеки който няма възможност да дари , но има желание да помогне , да сподели призива във фейсбук , така повече хора ще го видят и ще се намерят повече дарители ! Заедно с общи усилия можем да помогнем!
❤️Сподели статията сега с едно натискане на бутона:
Share