Novinite.TV

Новините Днес

8 годишно момченце се нуждае от средства за лечение!

❤️Сподели статията сега с едно натискане на бутона:
Share

Историята на Ники разказана от роднините му:

„Тук сме, защото искаме да споделим с вас историята на най-трудната, тежка и безмилостна борба, тази пред която е изправено нашето семейство през последните две години…

През 2018 година, нашият син Ники – едно прекрасно и лъчезарно момченце, бе диагностицирано с коварната и безпощадна болест сарком на Юинг – злокачествен тумор на меките тъкани.

След тази новина, животът на цялото ни семейство се преобърна коренно и започна дългата и мъчителна битка, тази да спасим живота на нашето мило дете. Страхът, болката и страданието, което изпитахме не могат да бъдат описани с думи, това е най-страшното, което един родител може да разбере…

За момченцето може да се дари от тук -> https://bg.helpkarma.com/campaign/zaedno-za-niki-2202

Независимо от страха и болката, ние бяхме решени да не се предаваме и да се борим смело с болестта, заедно с нашия герой! Ники се подложи на 14 химиотерапии и две много тежки операции и през октомври 2019 година за няколко месеца се радвахме на ремисия.

За съжаление, през април 2020г. бе получен рецидив и мъката и болката започнаха наново…

Последва една тежка операция, нови 8 химиотерапии по протокол и лечение, което ще завърши с трансплантация на стволови клетки. 

Последният контролен резонанс и скенер показват чудесни резултати и, че отново сме „чисти“. В момента приключихме 5-ти химиокурс – успешно. Предстоят още три вливки, една тежка химиотерапия Bu Mel и след това трансплантация.

Преди седми курс предстои афереза (извличане на клетки от костния мозък), които ще се съхранят и ще се прелеят на по-късен етап на трансплантацията.

След като направихме проучване за специализирани клиники за трансплантации, отправихме запитване за такава в Словения.

Все още очакваме крайната офертата и веднага като я имаме ще споделим с вас, 

но ориентировъчната цена е 180 000 евро – сума, която е безкрайно далеч от възможностите на нашето семейство!

Мили хора, това е последният ни шанс, най-бленуван и мечтан, да излезем в дълготрайна ремисия и имаме нужда от вашата подкрепа и добрина, за да спасим нашето смело момче. Ники ще бъде сам донор на себе си, защото костния мозък е „чист“.

Имаме един изключително кратък срок за събиране на сумата, близо около месец и именно заради това ви умоляваме от все сърце да ни подадете ръка!

Битката е безмилостно жестока и фактът, че трябва да съберем тази огромна сума пари за толкова кратък срок ни плаши неимоверно много, но цялото ни семейство вярва, че благодарение на добри хора, ние ще се справим с всичко! 

Благодарността ни към всеки един от вас, който ще ни подкрепи в тази тежка битка – да спасим сина си, просто не може да бъде изразена в думи…

Поради административни затруднения, ковид пандемията и това, че е отпускарски сезон, заминаването ще се отложи за сега.

Така или иначе, все още не сме събрали сумата.

Не е никак хубаво да се чака,защото с напредването на химиите,намаляват и клетките.

Ще направим още една химиотерапия на 19 Август (остават му още две по протокол) и ще търсим бърз вариант за скорошно заминаване, след като му се подобрят показателите от предстоящата химиотерапия.

Баланс по сметките:

По сметката на Ники – 125 615 лв. (50000лв. от родителите на Михаела, загубила биткат с рака, сърдечни благодарности)

По сметката на Сергей Цандев (баща) – 42 888 лв.

PayPal 8 000 лв.

Други дарения и пари в брой 4 500 лв.

Обща сума около (заедно със събраните тук) 204 000 лв.

Оставаща сума за събиране

‼️156 000лв.‼️

Напредваме бавно, но нямаме и много време!

За момченцето може да се дари от тук -> https://bg.helpkarma.com/campaign/zaedno-za-niki-2202

Призоваваме всеки който няма възможност да дари , но има желание да помогне , да сподели призива във фейсбук , така повече хора ще го видят и ще се намерят повече дарители ! Заедно с общи усилия можем да помогнем!
❤️Сподели статията сега с едно натискане на бутона:
Share