Novinite.TV

Новините Днес

4 годишно детенце се нуждае от скъпоструваща операция! Моля споделете – нужда от дарения!

❤️Сподели статията сега с едно натискане на бутона:
Share

ВАЖНО ❤️ МОЛЯ СПОДЕЛЕТЕ ❤️

Едно дете се нуждае от скъпоструваща операция. Моля ви , който има възможност да направи дарение , също така всеки да сподели за да я разпространим призива.

От тук може да се направи дарение за детето –

Дарителска сметка за директен банков превод:

BG98UBBS80021091958340
BIC: UBBSBGSF
Ива Радославова Тончева

Дарение през сайта на HelpKarma – https://bg.helpkarma.com/help/961593349898

Това е Ивето и е на 4 години. Тя е дълго чакано дете и е резултат на няколко опита инвитро. Ивка се роди преждевременно в 29-та гестационна седмица и тежеше само 1100 грама.

Днес тя расте красива и умна, но с ужасната диагноза детска церебрална парализа и

въпреки че провежда рехабилитация от малка и се справя много добре, ѝ е необходима скъпоструваща операция, за да бъде като всяко друго дете!

ДЦП е заболяване за цял живот, като обикновено води до хронична болка, деформации и необходимост от ортопедични операции. Дори и в леките форми на болестта, при които пациентите са достатъчно мобилни в детството си, след 30-годишна възраст двигателните функции силно се влошават.

За щастие Ива може да ходи, но походката ѝ е нестабилна и спастична – има проблем с баланса и често залита и пада.

Преди време научихме за операция, която се провежда в САЩ. Нарича се селективна дорзална ризотомия (SDR) и чрез нея трайно се премахва спастичността като се прекъсват част от сензорните нервни окончания, които причиняват спастиката в долните крайници. Операцията се прави от д-р Т. С. Парк в детската болница „Сейнт Луис“ в щата Мисури, САЩ. Д-р Парк е с огромни постижения в областта на педиатричната неврохирургия и е помогнал на хиляди деца да си възвърнат мобилността, която са изгубили заради церебралната парализа. Той е извършил над 4000 такива операции и намира Ива за отличен кандидат.

Прогнозите на д-р Парк са, че след нея балансът и походката на нашето дете ще се подобрят значително.

Подадохме документи за финансиране към НЗОК още февруари месец, но все още нямаме отговор, а времето минава. Парите трябва да се преведат поне 45 дни преди операцията, която се очаква да бъде през февруари 2021-та година.

Затова се обръщаме към вас за помощ – необходимата сума за операцията и едномесечния престой в Сейнт Луис е непосилна за обикновено семейство като нашето!

Благодарим от сърце на всеки, който ще дари за шанса на Ива да тича!

От тук може да се направи дарение за детето –

Дарителска сметка за директен банков превод:

BG98UBBS80021091958340
BIC: UBBSBGSF
Ива Радославова Тончева

Дарение през сайта на HelpKarma – https://bg.helpkarma.com/help/961593349898

Призоваваме всеки който няма възможност да дари , но има желание да помогне , да сподели призива във фейсбук , така повече хора ще го видят и ще се намерят повече дарители ! Заедно с общи усилия можем да помогнем!
❤️Сподели статията сега с едно натискане на бутона:
Share