Novinite.TV

Новините Днес

Да помогнем на бебе Гого да се излекува!

❤️Сподели статията сега с едно натискане на бутона:
Share

ДА ПОМОГНЕМ НА БЕБЕ ГОГО!
МОЛЯ ВИ СПОДЕЛЕТЕ   Едно споделяне струва 0.00лв , но може да помогне призивът да достигне до много дарители и така да съберем средствата
Може да се дари от тук – https://bg.helpkarma.com/campaign/badeshte-za-gogo-1106

„Здравейте, казвам се Христина, а това е моето малко лъчезарно детенце Гого. Той е на годинка и шест месеца и има нужда от вашата помощ!

Гого се роди от нормално протекла бременност, в термин и без данни за асфикция при раждането.

Всичко вървеше нормално до четвъртия месец.
След поставяне на ваксина Пентаксим и Синфлорикс (шествалентната) Гого получи обрив по цялото тяло, започна да плаче често и да стяга ръчичките и крачетата си. Движенията му станаха по-некоординирани, главата му стана нестабилна, погледът отнесен, а теглото му спадна под нормата за възрастта.

Направихме тестове в Германия за тежки метали, които показаха, че в тъканите на Гого има токсично съдържание на алуминий, олово и калай.

Започнаха най-тежките дни от живота ни – поредица от изследвания в България и чужбина, тестове и хоспитализации в търсене на причината за състоянието му.

Болниците и центровете за рехабилитация станаха наш втори дом, а изследванията му за една година са толкова, колкото аз не съм имала през живота си.
В началото започнахме рехабилитация на местна почва във Виница, но няколко месеца по-късно Гого все още нямаше видимо подобрение.

От познати разбрахме за СБРДЦП „Света София“, където ходим редовно всеки месец за по две седмици. Там провеждаме много процедури: барокамера, ерготерапия, електростимулация, бобат терапия, логопед, доскоро и войта терапия.

Разходите по рехабилитация и престой са много и не е никак лесно, защото сме четиричленно семейство (имаме и друго детенце на 4 годинки).

Гого има напредък от рехабилитацията в София, но при него нещата се случват бавно и все още няма пълна стабилност на главата, с усилия хваща играчки, не може да се обръща, не може да седи сам, срещаме затруднения и при храненето му.

Към момента нямаме доказана причина за състоянието на Гого.
Доскоро беше с диагнозата „специфични разстройства в развитието на двигателната функция“, сега вече по симптоматика е с „друга форма на детска церебрална парализа“. Направихме и ядрено-магнитен резонанс, на който излизат слаби неспецифични промени, които не доказват заболяване, само предположения. Резултатите от необходимите генетични изследвания не показаха генетично заболяване или синдром.

Силно сме притеснени като родители, защото от лекари знаем, че първите 2-3 годинки на детето са от съществено значение за неговото развитие, защото това е времето, в което мозъкът и двигателната система могат да се възстановят на 100%.

Необходими са ни средства за ежемесечната рехабилитация на Гого, както в България, така и в турския рехабилитационен център Рибем, където много дечица са излекувани и се радват вече на живота.
Мечтаем за деня, в който и ние да живеем нормален живот, за деня в който Гого ще тича с децата, ще казва думички, ще се смее с глас… Тези малки на пръв поглед неща при него изискват сериозна работа, а времето лети.

Затова е и нашата молба за помощ, защото сега е момента да се работи активно с Гого, сега има шанса да догони връстниците си.

Разходите по лечението му нарастват, защото с напредване на възрастта се изисква да може и повече неща, за които трябват още специалисти и процедури… Вече ни е много трудно да посрещаме месечните си разходи и да даваме максимума за рехабилитацията му в най-важното за него време…

Молим всеки, който има възможност, каквато и да е, да подкрепи Гого и неговия шанс за пълноценно детство и живот!“

Може да се дари от тук – https://bg.helpkarma.com/campaign/badeshte-za-gogo-1106

Призоваваме всеки който няма възможност да дари , но има желание да помогне , да сподели призива във фейсбук , така повече хора ще го видят и ще се намерят повече дарители ! Заедно с общи усилия можем да помогнем!
❤️Сподели статията сега с едно натискане на бутона:
Share