Novinite.TV

Новините Днес

Веселка: Аз просто искам да живея един достоен живот! (Зов за помощ)

❤️Сподели статията сега с едно натискане на бутона:
Share

В тази статия ще ви запознаем с историята на Веселка която се нуждае от финансова помощ поради затрудненото положение в което се намира. Благодарим ви за отзоваването към апела на тази възрастна жена.

Всеки който има възможност и желание , може да направи онлайн дарение през сайта на HelpKarma от тук – https://bg.helpkarma.com/campaign/podkrepa-za-veselka-494

Веселка споделя:

„Здравейте, казвам се Веселка Стефанова Желязкова от Стара Загора.

Живея в дом за хора с увреждания от 25 години.

През 2012-та година подадох документи за общинско жилище. Чаках 5 години, но имаше резултат. Бях много щастлива, но за мой ужас за кратко.

По принцип общинските жилища, които се дават, не са годни за живеене, в моя случай изискваше и адаптация. След няколкомесечно търсене на майстори за ремонт, намерих една фирма в Интернет, която ми се видя сериозна. Проведох разговор с представител на фирмата и се договорихме за ремонта. Предоставих им сума от 4600 лева, срещу която ми казаха, че ще направят пълен ремонт. Първоначалната сума, която ми бе поискана от фирмата, за да започнат ремонта бе 2000 лева. След което ми се заяви, че са нужни още толкова, и то след 3-месечно чакане. След като му дадох втората част от сумата, господинът ме увери, че има работа само за още около 4 дни и ще мога да се нанеса в жилището. Междувременно бях задвижила и нещата за външна адаптация на блока, заради моето увреждане. За съжаление, нещата не протекоха по този начин – след предоставянето на последната сума през месец декември, повече не ги видях.

В момента съм на кръстопът, защото бях подведена.

Имам заеми, а жилището ми не е пригодено и отремонтирано, което ме принуждава да продължа да пребивавам в социалния дом, от който исках да изляза.

В 21-ви век говорим за възможността на хората с увреждания да имат достоен живот и да не са принудени да живеят в социални домове и с хора, не по собствено желание. Говори се за деинституционализация, но в страна като нашата, подкрепа и разбиране няма.

Аз просто искам да живея един достоен живот!

Всеки който има възможност и желание , може да направи онлайн дарение през сайта на HelpKarma от тук – https://bg.helpkarma.com/campaign/podkrepa-za-veselka-494

Призоваваме всеки който няма възможност да дари , но има желание да помогне , да сподели призива във фейсбук , така повече хора ще го видят и ще се намерят повече дарители ! Заедно с общи усилия можем да помогнем!
❤️Сподели статията сега с едно натискане на бутона:
Share