Novinite.TV

Новините Днес

Нека заедно да помогнем на един млад български учен да оздравее! Да помогнем на Николай да проходи!

❤️Сподели статията сега с едно натискане на бутона:
Share
Призоваваме всеки който няма възможност да дари , но има желание да помогне , да сподели призива във фейсбук , така повече хора ще го видят и ще се намерят повече дарители ! Заедно с общи усилия можем да помогнем!

Представете си, че за цял един ден ще останете приковани за леглото. Само един ден. Светът, всичко, което се случва около вас, ще се върти единствено от гледната точка на човек, който е легнал. Не може да се изправите, не може да седнете дори, а всяко едно малко помръдване на крака ще се приема като успех. Голям успех! Точно през това преминава в момента Николай Маринов. Той е един от онези талантливи млади хора, постигнали всичко сами. Тази страница е точно за това – за да може Ники да проходи отново и да гледа на света по същия начин, както преди. Да вижда слънцето, а не само неговото отражение в прозореца.

Николай Маринов е един от тези българи, които прославят страната си по света. Когато преди време заминава за Китай, където преподава български на местни студенти и ученици, никой не очаква трагедията. Пада от мост в Пекин и едвам оцелява. След изключително трудни дни, в които близките и роднините на Николай се борят той да получи адекватно лечение в Китай, те правят отново невъзможното и го връщат в България.

И този път му предстои отново тежка битка – да може да проходи отново.
Приятели на Николай Маринов започват дарителска кампания за осигуряване на цялостната му рехабилитация. Към момента той се възстановява в болница в Стара Загора, след като беше транспортиран у нас със съдействието на държавата.

Множество счупвания на краката и ребрата, вътрешни кръвоизливи, две животоспасяващи операции и поне половин година възстановяване – такава е ситуацията на 32-годишния Николай Маринов от плевенското село Беглеж.
В момента са необходими средства, за да може Николай да продължи да се възстановява. В Стара Загора се провежда активна рехабилитация, но здравната каса заплаща само една седмица от нея. След изтичане на тази една седмица той ще започне да заплаща по 120 лева за всеки ден, в който е в болницата. Като допълнителен разход се явява и 50 лева на дена за майка му, която е постоянен придружител. Платената рехабилитация трябва да продължи минимум 5 месеца според предписанията на лекарите.

На името на Николай вече е открита дарителска сметка за продължаване на неговото лечение и възстановяване:

ОБЩИНСКА БАНКА, Филиал Плевен
Клиент: Николай Цецов Маринов
БУЛСТАТ/ЕГН: 8705014007BIC: SOMBBGSF
IBAN: BG91 SOMB 9130 1066 9120 01

Лекарите дават всички шансове, че той ще проходи, но и признават, че ще са необходими много борба и усилия. И точно както едното добро поражда друго добро приятелите и близките на Николай са се обединили, за да могат да го изправят на крака. Буквално.

Източник: https://www.facebook.com/pg/helpnikmar

Призоваваме всеки който няма възможност да дари , но има желание да помогне , да сподели призива във фейсбук , така повече хора ще го видят и ще се намерят повече дарители ! Заедно с общи усилия можем да помогнем!
❤️Сподели статията сега с едно натискане на бутона:
Share