Novinite.TV

Новините Днес

Бихте ли опитали от най-скъпото кафе, ако знаете,че е направено от…..

❤️Сподели статията сега с едно натискане на бутона:
Share

Напитка номер 1 в света – кафето, е първото нещо, което милиони хора в света виждат сутрин. Действащо като допинг, кафето е важна част от ежедневието ни и затова е добре винаги да знаем новостите около него.

И докато е доказано,че за най-добро кафе в света е произвежданото в Перу, то най-скъпото кафе идва от Индонезия с една специфична подробност. Зърната на този сорт се отличават с начина си на обработка, както и с вкуса, аромата и качеството на кофеиновата течност, която се получава от тях.

Местните индонезийци са намерили интересна професия, като се занимават със събирането на изпражненията на животните. Фекалиите се претърсват за „годните зърна”, измиват се добре, след което се подсушават.

Най-скъпото кафе в света е от животински изпражнения

Последният етап е да се изпекат и цикълът за получаване на най-скъпото кафе в света е затворен.

Освен леко притеснителният начин на добиване, „Kopi Luwak” се характеризира и с уникалния си цвят. Препоръчително е то да се сервира в бяла порцеланова чаша, за да се забележи различния му спрямо другите марки кафета цвят.

Идващото от животински изпражнения кафе е учудващо благо и не се нуждае от допълнително подправяне с подсладители. То не горчи, има изключително приятен аромат и киселинността му е нулева.

Цената в България на тази напитка е 70 лв. една чашка кафе

В други Европейски страни достига и до 100 евро.

Кафе - 71 Рецепти | Gotvach.bg
❤️Сподели статията сега с едно натискане на бутона:
Share