Novinite.TV

Новините Днес

Благотворителна кампания: 6-годишно детенце се нуждае от помощ за лечение! Нека помогнем

❤️Сподели статията сега с едно натискане на бутона:
Share

6-ГОДИШНО ДЕТЕНЦЕ СЕ НУЖДАЕ ОТ ПОМОЩ ЗА ЛЕЧЕНИЕ <3
ЗОВ ЗА ПОМОЩ  МОЛЯ СПОДЕЛЕТЕ  Едно споделяне струва точно 0.00лв и отнема секунда от времето ви , но тя може да е изключително ценна като така разпространим съобщението и стигнем до нужния брой дарители 

Може да се дари онлайн от тук – https://bg.helpkarma.com/campaign/badeshte-za-svetli-1133

„Здравейте, добри хора!

Казвам се Петя Тодорова и съм горда и щастлива майка на един борбен и смел герой – 6-годишния Светослав!

Светли е едно прекрасно, упорито, храбро и борбено дете, което води тежка битка още от раждането си и има нужда от подкрепа!
Той бе роден недоносен, едва в 28 гестационна седмица, веднага след това реанимиран и интубиран. С кръвоизливна дилатация на вентрикулите по изразена в ляво, поренцефална киста в ляво комуникираща с левия вентрикул! След двумесечен престой в различни болници, той бе изписан, но оттам насетне започна нашият дълъг път и непрекъснатата борба за живот!

За нас беше пределно ясно, че детенцето ни го очаква тежка и сурова битка, но бяхме решени да се борим всячески за него!

Още преди да навърши годинка Светли отключи и епилепсия – Синдром на Уест.
По-късно, когато беше на почти три годинки, му бе поставена и диагнозата ДЦП – детска хемиплегия.
Налага се аз да съм плътно до Светли, тъй като той успява да ходи сам на много кратки разстояния, губи равновесие и пада..

През тези години редовно посещаваме офталмолог, невролог и ортопед! Всеки месец ходим и в болница СБРДЦП „Св.София “ за двуседмичен курс който включва рехабилитация, ерготерапия, логопед, педагог и арт терапия!

На Светли му бе поставен и ботокс на ляво краче за отпускане на сухожилия. Два пъти успяхме да посетим и център Рибем в Турция! Много доволни останахме от целия екип и прекрасната им свършена работа с нашето дете!

Поради липса на финансови средства, обаче, не можахме да продължим с редовните посещия там.

Той има и проблем с двете си крачета, тъй като има и валгусова деформация, което се получава при деца, с ДЦП с прекомерно натоварване на краката и неправилно стъпване. За съжаление, дори и след направения ботокс и два вида отрези, костите на стъпалата не се повлияват от тях, нито от ортопедични обувки.

Преди около месец бяхме на преглед в Турция и ни препоръчаха колкото се може по бързо да оперираме Светли и да премахнем валгусовата деформация (изпъкналите кости).
Колкото повече расте и товари краката, толкова повече изкривява стъпалата на вътре и походката ще става по-трудна!

Операцията, която трябва да се направи колкото се може по-бързо, е на стойност около 10 000€.

Тази спешна костна операция за подобряване състоянието на Светли, е напълно непосилна за нашето семейство.

След операцията, ще бъде необходимо за следващите шест месеца да посещаваме редовно център Рибем в Истанбул, като един курс от двуседмичната рехабилитация е 2000€. Нужно е да се направят и нови ортези, както и да се закупят нови имубилайзери след операцията!

Затова и се обръщаме към всички добри, познати и непознати хора, които ще дадат шанс на нашия герой да има едно по-пълноценно и щастливо бъдеще!
Мечтата на цялото ни семейство е Светли да продължава усилено напред и да има възможността да играе и тича свободно с приятелите си, така, както заслужава всяко едно дете!

Всичко това е непосилно за нас и ви молим за подкрепа! Благодарим най-искрено на всеки, който ще подкрепи смелото ни момче!“

Може да се дари онлайн от тук – https://bg.helpkarma.com/campaign/badeshte-za-svetli-1133

Призоваваме всеки който няма възможност да дари , но има желание да помогне , да сподели призива във фейсбук , така повече хора ще го видят и ще се намерят повече дарители ! Заедно с общи усилия можем да помогнем!
❤️Сподели статията сега с едно натискане на бутона:
Share