Novinite.TV

Новините Днес

Георги се бори с рака за 4-ти път! НЕКА отново му помогнем и заедно победим диагнозата!

❤️Сподели статията сега с едно натискане на бутона:
Share

Да подадем ръка на Георги в борбата за живот

Призоваваме всеки който няма възможност да дари , но има желание да помогне , да сподели призива във фейсбук , така повече хора ще го видят и ще се намерят повече дарители ! Заедно с общи усилия можем да помогнем!

За четвърти път младият Георги се сблъсква с коварния рак. За четвърти път той влиза в болница с опасност за живота, а е само на 20 години.

🍀За Георги може да се дари онлайн от – ТУК

Всичко започна, когато той бе едва 4-годишен, а днес борбата е по-жестока от всякога и Георги се нуждае от спешно и скъпоструващо лечение в чужбина!

Георги не се отказва! Истински победоносец!

В навечерието на Нова година през 2004-та, след прекарана вирусна инфекция и последвала варицела в детската градина, Георги бе диагностициран с остра лимфобластна левкемия. Последва пълен двегодишен курс с химиотерапия, след който животът ни през следващите 5 години почти се бе върнал към нормалния си ритъм. И така до септември 2009 година. Тогава, след преглед на хематолог констатираха, че Георги има увеличен тестис (изолиран тестикуларен рецидив) и последваха нови два курса на химиотерапия. Имаше много странични ефекти от лечението, дори разви фарингит. Всички изследвания впоследствие показаха, че костният му мозък е чист и спряхме химиотерапията, но продължихме с алтернативно лечение. Именно то му осигури най-дългия период на ремисия от болестта – цели 7 години.

За съжаление, борбата за живота му не приключи дотам!

През май 2016 година Георги постъпи във ВМИ – Пловдив (детска клиника) с подути, зачервени и болезнени стави (казаха, че е детски артрит). Приложиха лечение с антибиотици в продължение на 20 дни, в процеса на което детето направи плеврален излив. На 01.06.2016 година му бе направена торакотомия и го диагностицираха с вторичен малигном (неходжкинов лимфом). Проведен му бе пълен курс (2 години) химиотерапия. През това време ние опитвахме какви ли не начини и контакти, за да заминем за лечение в чужбина, но безуспешно.

Няма думи, с които да опиша през какво сме преминали досега, но знам единствено, че ще продължим да правим всичко по силите си, за да може Георги да живее!

Две години след спиране на химиотерапията, през август 2020, всичко започна наново със зачервено гърло и подуване на челюстта, което първоначално свързахме с проблемни мъдреци. Впоследствие диагнозата бе поставена без взети проби от костен мозък (във ВМИ взимат тези проби без упойка от гръдната кост – нещо, което ние категорично отказахме).

Препаратите във ВМИ са неефективни (развита е резистентност) и няма да доведат до ремисия.

След 3 рецидива на рака, днес Георги се бори с най-коварния – миелоидна левкемия, и времето му изтича!

По думи на докторите във ВМИ, състоянието му е животозастрашаващо и ще се влоши критично до месец.

Затова решихме да потърсим надежда за спасение в турската болница Medical Park Gaziosmanpaşa. Подадохме документи и получихме оферта за изследвания и трансплантация на костен мозък, струваща 110,000 евро. Лекарите там са готови да ни приемат веднага щом успеем да съберем необходимите средства.

Това е единственият шанс на Георги да живее, молим ви да му го дарите!

🍀За Георги може да се дари онлайн от – ТУК

МОЛЯ СПОДЕЛЕТЕ , НЕКА РАЗПРОСТРАНИМ ПРИЗИВА И ДА НАМЕРИМ ПОВЕЧЕ ДАРИТЕЛИ!

❤️Сподели статията сега с едно натискане на бутона:
Share