Novinite.TV

Новините Днес

ЗОВ ЗА ПОМОЩ: Да помогнем на бебе Велинка

❤️Сподели статията сега с едно натискане на бутона:
Share
Призоваваме всеки който няма възможност да дари , но има желание да помогне , да сподели призива във фейсбук , така повече хора ще го видят и ще се намерят повече дарители ! Заедно с общи усилия можем да помогнем!

Майката на Велинка споделя:

„Велинка-детето чудо! Моето малко ,усмихнато и изключително борбено момиченце. Беше едва на 2 месеца,когато й поставиха диагноза Вътрешна Хидроцефалия. Героично претърпя операция за поставяне на шънт,за да бъде овладяно заболяването! Тъкмо си отдъхнахме,че кошмарът е приключил,когато получихме поредния удар-при извършен МРТ ,лекарите откриха на бебка туморна формация в мозъка. Немога да опиша с думи в какъв стрес и страх заживяхме цялото семейство. Лекарите в България казаха,че са безсилни и няма как да помогнат на бебенцето ми. Започна голямото търсене на лекари по цял свят. Единствените специалисти,които дадоха надежда ,бяха лекари от Институт по неврохирургия Бурденко в Москва! След лична среща с тях, лекарите препоръчаха да следим развитието на тумора с контролни МРТ на 4 месеца,като ме увериха,че започне ли нарастване на тумора,те ще предприемат операция по отстраняване на част от образуванието. Известно време бяхме спокойни,туморът нямаше промяна,а бебка започна редовни рехабилитации,които й помогнаха да навакса забавянето във физическото й развитие. Шокът дойде едва преди дни,когато след направен КТ се установи,че туморът е порастнал драстично и трябва да се вземат спешни мерки! Родните лекари не дават никаква надежда за живот на детенцето ми! Направихме консултация и с турския професор Талят Каръш от болница „Лив Хоспитал“,който ни даде надежда.
Вече имаме оферта от „Лив Хоспитал“ за първия етап от лечението на Велинка,но сумата в размер 22 000 евро е абсолютно непосилна за семейството ми. Затова моля всеки от вас,който може да помогне на детенцето ми в борбата с това коварно заболяване,помогнете!
Знам,че има много добри хора с възможности,които ще ни подадат ръка.
Благодаря предварително на всички вас! Желая ви много здраве! ❤ Мама Влади!

За момиченцето може да се помогне по следните начини:

ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА
IBAN: BG26 BPBI 7942 4079 9204 01
BIC: BPBIBGSF
„Postbank“ кл. гр. Бургас
титуляр: Владислава Евгениева Демерджиева
Vladislava Evgenieva Demerdzhieva

PayPal: helpvelinastefanova@abv.bg
❤️В ПОЛЗА НА ВЕЛИНА СЕВЕРИНОВА СТЕФАНОВА

Благотворителен базар за Бебе Велинка във фейсбук – ВХОД

Последни новини около бебе Велинка:

„През последните няколко месеца Велинка се сблъска с много тежки преживявания,но като истински боец продължава смело напред,заредена с нови сили и очаквания. Преминахме през 30 лъчетерапии с 30 анестезии,както и придружаваща химиотерапия,която да засили ефекта на лъчите. За съжаление обаче контролния резонанс показа съвсем минимална разлика в размера на тумора .😔 Очаквахме да се свие доста и евентуално да може да бъде отстранен оперативно,но не се случи. Явно Господ има друг план за нас. 🙏Тежко ни беше да научим,че не сме постигнали желания резултат,въпреки тежките процедури и всичката болка,през която Велинка премина….,но вече се отърсихме от това и започнахме нова химиотерапия,която по думите на новата ни онколожка,както и на лъчетерапевта,се отразява много добре при мозъчни тумори. Та сега надеждата ни за смаляване на тумора е свързана с тази нова терапия. 🍀
Вече минаха първите 2 курса,които Велинка изтърпя с усмивка на уста.
Януари месец ни очаква следващия резонанс,който да ни покаже ефекта от досегашното лечение. Моля се този път очакванията ни,както и тези на лекарите,да се оправдаят. Моля се да чуя добри новини и детенцето ми да си почине от всичко,през което премина до момента. Онколожката каза,че ако резултатите покажат добър ефект,можем да продължим с химиотерапията още 8-10 месеца допреди да се пристъпи към следваща операция.
Като страничен ефект от химиотерапията,сега Велинка се чувства доста по-слаба и нестабилна. При стъпване на крачетата,трепери и не иска да прави крачки. Препоръчаха ни използването на специални ортези и нови обувки за проблема с крачетата и реших да опитаме и с тези помощни средства.
Друг страничен ефект е лющенето на кожата,което направи ръчичките и крачетата силно чувствителни и болезнени. Дерматоложката ни предписа един куп мазила и други медикаменти,с които да облекчим състоянието на Велинка. Надявам се скоро да има ефект,тъй като заради болката,детето не позволява да се правят електростимулации,което усложнява нещата с мускулатурата на крачетата и гърба.
Направихме ново ЕЕГ при последния престой в болницата ,с надеждата да сме се отървали поне от епилепсията,но уви…. положението остава същото, както и медикаментите.
Засега продължаваме с ежедневните физиотерапии ,колкото и трудно да е това за малкото ми момиченце. Въпреки всичко тя е боец и иска да проходи,иска да отиде на детска градина и да играе с децата,иска да има нормално детство. 🙏Моля се и вярвам,че това ще се случи и благодаря от сърце на всички вас,без които лечението на Велинка нямаше да е възможно. ❤ Не спирайте да ни подкрепяте и да вярвате,че Велинка ще оздравее. Не се отказвайте от нас. Детето ми има нужда от вас,за да се лекува и да живее 🍀“

Призоваваме всеки който няма възможност да дари , но има желание да помогне , да сподели призива във фейсбук , така повече хора ще го видят и ще се намерят повече дарители ! Заедно с общи усилия можем да помогнем!
❤️Сподели статията сега с едно натискане на бутона:
Share