Novinite.TV

Новините Днес

Кой е най-възрастния човек, живял на нашата планета?

❤️Сподели статията сега с едно натискане на бутона:
Share
Ли Чинг Юен

Най-старият човек живял някога е китаеца Ли Чинг Юен, човек, живял феноменалните 256 години!
Това, за което ще Ви разкажем, не е мит или измислена история!
Според информация на New York Times от далечната 1930 година,
преподавател и професор в университета в Ченду, намира имперски китайски записи от 1827 година, в които се споменава името Ли Чинг Юен, по случай поздрави за неговият 150-ти рожден ден и други документи отново за него по случай 200-ти, рожден ден от 1877 година.
Години по-късно през 1928 година, журналист на New York Times, съобщава, че много възрастни хора от квартала на двестагодишния китаец, твърдят, че тяхните дядовци са го познавали и когато са били малки деца той е бил възрастен, тогава не са обръщали внимание на годините му.
Съобщава се, че Ли Чинг Юен започва кариерата си на билкар още в ранна детска възраст, събирал билки по планинските вериги и проучвал тяхната потенциалност за дълголетие.
Почти, 40 години той живее на диета от билки, включваща лингджи, годжи бери, див жешнеш и други.
По данни, през 1749 година, на 71-годишна възраст, той се присъединява към част от китайските армии като учител по бойни изкуства.
От този период на Ли, се казва, че той е много обичана и почитана фигура в общността си, споменава се, че се омъжва 23 пъти и е баща на над 200 деца.
Според други данни от общоприетите приказки в провинцията, в която е живеел, Ли е могъл на пише и чете и до десетия си рожден ден е обикалял и пътувал в Манджурия, Сиам, Анам, Тибет, Шанси и Кансу- събирайки билки, разбира се!
Първите 100 години изминават с това занимание, постепенно преминава към продаването на билките.
Думи на мъдрия Ли:
„Пази спокойно сърце, седи като костенурка, ходи кротко като гълъб и спи като куче“ -Тези думи са изречени към Ву Пей-фу, военноначалникът, който е поканил Ли, да живее в къщата му, за да научи тайните на изключително дългия живот.
Ли твърдял, че вътрешното спокойствие и спокойствие в съчетание с дихателни упражнения са част от тайните на изумителното дълголетие.
Запитвали ли сте се..
Защо е толкова трудно да се вярва?
Една обща статистика за средната продължителност на живот от западния свят, към настоящия момент е между 70-85 години, мисълта за някой, който живее над 100 години изглежда доста удивителна…а, мисълта за човек, който живее над 200 години, изглежда доста нереална.
Но защо не вярваме, че хората могат да живеят толкова дълго време?
В наши дни трябва да се има предвид ,че част от населението на земята не водят досаден начин на живот, те не трябва да се справят със стреса с проблеми, не дишат замърсен въздух, спортуват редовно. Също, те не ядът неразградими храни от организма, захари или брашно или други храни…Те не ядът тлъсно месо, сладко и генно модифицирани храни. Без антибиотици. Без алкохол и без тютюн. Диетите им не само, че изключвят нежеланите храни, на които толкова место се отдаваме.
Но включват продукти като суперхраните и билките, които са като стероиди за нашите органи и имунната система.
Прекарвайки свободното се време в природата, практикувайки медитация, различни техники за дихателните органи, за които е доказано че подобряват психическото, физическато и емоционалното здраве.
Не се съмнявайте, че ако правехме нещата, които знаехме.. и живеехме един по-достоен живот… това да живеем до 100 години би било нещо естествено и обичайно.
Когато започнем да се отнасяме правилно с телата си, кой знае до колко години може да живеем?

❤️Сподели статията сега с едно натискане на бутона:
Share