Novinite.TV

Новините Днес

Зов за помощ:Калоян се бори да преоделее парализата в долните крайници, получена след операция на гръбначния стълб.

❤️Сподели статията сега с едно натискане на бутона:
Share

Борбата на Калоян е да преоделее парализата в долните крайници, получена след операция на гръбначния стълб.

В пубертета получава изкривяване на гръбначния стълб, което прогресира в следващите 3-4 години. През ноември 2016 год. е опериран в болница „Софиямед” за поставяне на стабилизиращи импланти, с които да се коригира изкривяването.

След операцията се установява, че момчето е загубило чувствителност в краката.

Направените изследвания показват некоректна позиция на единия транспедикуларен винт и по спешност е извършена реоперация. Въпреки това, парализата в долните крайници остава.

През 2018 год. Калоян е консултиран в болница „Медикъл парк” Истанбул, а след това и опериран. Премахнати са всички импланти, поставени в България, като са заменени с подходящи. Поставена е и баклофенова помпа за намаляване на спастиката.

За дарения за момчето през сайта на DMS – https://dmsbg.com/12396/dms-kali-kaloyan-aleksandrov

В края на 2019 год. на Калоян е препоръчана терапия със стволови клетки, след която да се проведе рехабилитацията. Терапията ще се проведе в Нови Сад, Сърбия и е на стойност 95 000 лв.

Към юли 2020 год. на Калоян вече е приложена първата вливка на стволови клетки на стойност 23 000 лв. Към 03.07.2020 год. в дарителската му сметка има 45 400 лв.

Необходими са още 26 600 лв.

Призоваваме всеки който няма възможност да дари , но има желание да помогне , да сподели призива във фейсбук , така повече хора ще го видят и ще се намерят повече дарители ! Заедно с общи усилия можем да помогнем!
❤️Сподели статията сега с едно натискане на бутона:
Share