Novinite.TV

Новините Днес

Абсурдните закони, които все още никой не си е направил труда да премахне в някои американски щати.

❤️Сподели статията сега с едно натискане на бутона:
Share

Абсурдните закони, които все още никой не си е направил труда да премахне в някои американски щати. Например:- В Аризона на едно домакинство се падат максимум по два вибратора.
– В Луизиана да ухапеш някого с изкуствени зъби се смята за нападение с утежняващи вината обстоятелства. Ако използваш за ухапването собствените си зъби, нападението е най-обикновено.
– В Ню Джърси е забранено убийците да носят бронежилетка, докато извършват убийство.
– Законите на Флорида предвиждат глоба за жените, които убиват себе си във вана, използвайки „електрически уред за саморазкрасяване“.
– В Охайо е забранено човек да убива муха, ако се намира на по-малко от 50 метра от църква.
– В Монтана не се позволява мъже с обръснати гърди да се показват на публично място, докато в Ню Мексико на жените им е забранено да излизат сред хора необръснати.
– Законите на Тексас изискват всеки престъпник да предупреждава за намеренията си жертвата 24 часа преди извършване на престъплението.  
– В Невада не се разрешава един мъж да купува питиета за повече от трима човека.
И така нататък. Американците по принцип са свикнали животът им да тече безпроблемно, тъй като за всяко действие в страната има подробни инструкции. Ако ги попитате защо спазват стриктно дори безумно звучащите правила, те имат готов отговор: някога някъде някой си е направил еди-какво-си, след което обстоятелствата са се стекли по необичаен начин, довел до лоши последствия. И макар никак да не е вероятно обстоятелствата някога да бъдат същите, все пак е въведено съответното правило. За всеки случай. Нищо, че пречи на нормалното съществуване.

❤️Сподели статията сега с едно натискане на бутона:
Share