Novinite.TV

Новините Днес

Момичето с космически кораб в японско село

❤️Сподели статията сега с едно натискане на бутона:
Share
Кое е било момичето в непознатия апарат?
Кое е било момичето в непознатия апарат?

Кое е било момичето, говорещо език, който никой не можел да разбере? Какво е носило в кутията, която се вижда в ръцете ѝ. Какво са означавали надписите върху металния кораб, с който е пристигнала?

В библиотеката Iwase Bunko в Япония се пази изключително интригуващ документ, чието заглавие се превежда като „Разкази за корабокрушенци“. В документа се разказва история за среща с извънземно същество близо до село Харашагахама. Или -според други източници, Хара Ядори до Токио. Това се случило на 22 февруару 1803 г. Тогава местните забелязали близо до бреговете странен кораб, направен от желязо и стъкло.

Космическият кораб имал няколко люка, вероятно от стъкло или кристал. Диаметърът му бил не по-малко от 6 метра, а вътре имало млада жена с необикновено бяла кожа.

Новината за случката разбунила духовете в селото и хората започнали да прииждат, за да видят необичайният кораб, който по-късно бил наречен Утсуро буне (Кухият кораб). Няколко души приближили кораба с лодки и успели да го издърпат до брега.

Момичето, управлявало летящия апарат, било високо 1.50 м, а роклята ѝ се сторила много странна на местните, защото била направена от неизвестен материал.

Според очевидците девойката била на не повече от 20 години и говорила език, който бил абсолютно неразбираем.

Дървената кутия, която носила в ръцете си, била дълга около 60 см и явно е била доста важна за младата жена, тъй като тя не позволила на никого да я докосва.

Селяните арестували девойката и започнали да умуват какво да правят с нея. Един от местните, който наскоро чул история за подобен случай, дал предложението, че жената вероятно е чуждестранна принцеса, прокудена от баща си заради извънбрачна любовна афера.

Може би в кутията била поставена главата на нейния любовник. Ако това било така, то момичето се явявало политически проблем. Можело да се наложи да бъдат изхарчени много пари за разследване на жената и лодката и тъй като селяните сами извадили необичайната пътешественичка от водата, им се сторило, че е най-добре да я върнат обратно, въпреки че от човешка гледна точка това би било доста жестоко спрямо младата девойка.

Все пак така и постъпили. Принудили момичето да се върне в металния кораб, върнали го във водата и чакали докато не изчезне от хоризонта.

Интересният случай е описан в две книги – едната е публикувана през 1825 г., а другата през 1844 г. И двете книги са по-стари от първите случаи на „модерни“ наблюдения на НЛО. Въпреки това в официалните японски документи не се споменава нищо за този инцидент.

Имайки предвид, че металният кораб изключително много наподобявал т. нар. летящи чинии, за които в наши дни съобщават хора по целия свят, възможно ли е наистина момичето да е било посетител от друга планета? За жалост няма как да сме сигурни, но пък не може да се отрече, че описанията и илюстрациите на местните са доста красноречиви.

инфо: drevnite.com

❤️Сподели статията сега с едно натискане на бутона:
Share