Novinite.TV

Новините Днес

Да помогнем на Стенли да тича и играе!

❤️Сподели статията сега с едно натискане на бутона:
Share

Нека заедно помогнем на това прекрасно дете да тича отново и да изживее детството си в игри!

Можете да дарите по дарителската банкова сметка на Стенли:

Банка ОББ

Титуляр: Стилян Петров Истилиянов

IBAN: BG58UBBS80021042476450 (сметката е в български лева)

BIC: UBBSBGSF

с. Драгичево

Предстои поставянето на дарителски кутии на различни локации в гр. Перник.

Роден през 2012г, Стенли е голямо бебе 4.700 кг./56 см и огромна радост за своите родители и роднини. Той е дългоочакваният лъч на светлина и пълно щастие. Стенли прохожда на годинка и очарова всички с прекрасна реч. На 3 години той разказва приказка на децата в детската градина и се отличава като умен малчуган.

Родителите му живеят като в приказка, която обаче не продължава никак дълго. Стенли започва да събира крачетата си в коленете и да изостава в растежа. В продължение на 6 месеца той е подложен на много изследвания и на 6 годишна възраст е диагностициран с рядко генетично заболяване Мукополизахаридоза IV тип. Заболяването е характерно с натрупване в ставите, поради ензимен дефицит – наблюдава се увреждане на ставите, скъсяване на тялото и шията, започват смущения в двигателните функии.

Стенли провежда ензим заместителна терапия. По препоръка на негов лекуващ лекар, Стенли посещава дълги години хипотерапия (терапия с коне), ерготерапия, плуване и рехабилитации. Всеки ден той посещава някоя от тези терапии. Но, в България лекарите не могат да направят нищо повече за него, а ходенето и изобщо движението, стават все по-предизвикателни за Стенли.

Той е очарователно и умно момче на 11 години. Амбициозен и отличен ученик, Стенли мечтае да може да тича и да играе със съучениците му, които го обичат, подкрепят и му помагат.

Турският детски ортопед Фуат Билгили от Университетската болница в Истанбул дава добри прогнози за запазване на движението след няколко последователни операции. Първата операция е насрочена за юни 2023г. и се състои в поставянето на пластини на вътрешната страна на коленете. Операцията ще струва 11 000 евро и е непосилна за семейството на Стенли.

Източник: https://perniknews.com
Снимка: https://perniknews.com

❤️Сподели статията сега с едно натискане на бутона:
Share