Novinite.TV

Новините Днес

Момиченце се нуждае от 240 хиляди лева за лечение! Сумата е непосилна за семейството

❤️Сподели статията сега с едно натискане на бутона:
Share

ЕДНО ДЕТЕНЦЕ СЕ НУЖДАЕ ОТ НАШАТА ПОМОЩ  МОЛЯ СПОДЕЛЯЙТЕ , НЕКА РАЗПРОСТРАНИМ 

 ‼️ЗОВ ЗА ПОМОЩ‼️ МОЛЯ ВИ СПОДЕЛЕТЕ ТОВА  Едно споделяне струва 0.00лв , но може да помогне призивът да достигне до много дарители и така да съберем средствата за лечение 

Може да се дари от тук – https://bg.helpkarma.com/campaign/zaedno-za-marinka-1177

 Майката на Маринка споделя: „Това е моята прекрасна дъщеря Маринка – тя е усмихната и лъчезарна млада госпожица само на 8 годинки, от град Пловдив, мечтае да стане сладкарка и да си има собствена сладкарничка, където да работи заедно с мама. Обича да танцува и играе. Живее с мен и по-малката си сестичка Аля, с която са много привързани, но за съжаление са разделени през повечето време, защото на Маринка често ѝ се налага да бъде в болница.

Сега е във втори клас, от който е посещавала едва два учебни дни. Първи клас мина трудно и емоционално съкрушително, защото, когато имаше възможност, сутрин ходеше на училище, а следобед в болницата, а на детска градинка също почти не е ходила.

Причината е, че през юни 2015 година, Маринка бе диагностицирана с тумор на мозъка и обструктивна хидроцифалия.
Вече има направени три операции – една за поставяне на шънт с клапа в мозъка по повод хидроцефалията и две операции в опит за отстраняване на части от тумора, тъй като поради местонахождението му, цялостното отстраняване е невъзможно.

През годините са проведени множество курсове на химиотерапия, които са с незадоволителен терапевтичен ефект и туморът продължаваше да се развива.

След последната операция, която се проведе през месец октомври 2019 година, туморът започна да прогресира по цялата нервна система. Веднага се започна лъчелечение с киберож и съпътстваща химиотерапия.

Проведени са множество изключително скъпи изследвания в България и чужбина. Последното такова е генетично, с насока таргетна терапия, направено директно върху последно извадените части от самия тумор.

За наша радост се установи положителен резултат към няколко медикамента и веднага бе започната терапия с Траметиниб.
Скоро след това Маринка взе да се подобрява и след шестмесечен престой в болници, бе изписана и се прибра в къщи.

Всичко което можеше да се направи, бе направено – таргетната терапия е последната надежда за стабилизиране и живот на детето. Всички сме безкрайно щастливи, че все пак с напредването на медицината бе открит медикамент, който да помогне и на Маринка да продължи напред.

За съжаление медикаментът не се покрива от държавата и трябва да се закупува лично от нас, наред с всички други лекарства и добавки, които се налага ежедневно да приема.
Месечната сума от 5 000 евро за таргетната терапия и всички необходими медикаменти става огромна и непосилна за семейството ни, а терапията трябва да се проведе в продължение минимум на две години!

Затова се обръщаме към вас, мили хорa – помогнете на Маринка да порасне, да осъществи своята мечта за сладкарница, да създаде семейство, да стане щастлив и достоен човек!
Благодарим ви!

Призоваваме всеки който няма възможност да дари , но има желание да помогне , да сподели призива във фейсбук , така повече хора ще го видят и ще се намерят повече дарители ! Заедно с общи усилия можем да помогнем!
❤️Сподели статията сега с едно натискане на бутона:
Share