Novinite.TV

Новините Днес

Подай ръка на Мони да ходи

❤️Сподели статията сега с едно натискане на бутона:
Share

МОЛЯ СПОДЕЛЕТЕ НЕКА СТИГНЕ ДО ВЪЗМОЖНО ПОВЕЧЕ ХОРА. НАЧИНИТЕ ЗА ДАРЕНИЕ СА ОПИСАНИ В СТАТИЯТА:

Здравейте , читатели. Цитираме майката на детенцето , Паулина Спасова:
За момиченцето може да се дари онлайн от тук – https://bg.helpkarma.com/campaign/poday-raka-na-moni-da-hodi-2197

Здравейте, мили хора! Това е моята дъщеря Симона – най-усмихнатото, носещо слънцето в очите си момиченце, излъчващо доброта, копнеж и вяра.

Тя се роди в 7 месец, защото бързаше да види и опознае света с надеждата, че идва на едно добро и прекрасно място.

Помогнете ѝ да не остане разочарована от него!

Първите два месеца на Симона бяха изпълнени с геройска борба, докато ѝ се доразвият дробчетата и повиши теглото си. Тя премина през много изпитания, но при изписването ѝ ми казаха да не се притеснявам за нищо. И наистина, тя си се развиваше добре, държеше си шишето и посягаше за играчки, докато на шестмесечна възраст не ѝ сложиха ваксината Пентаксим… Месец след това Симона сви юмручета и спря всякви движения…

Лекарите установиха увреждането ДЦП – спастична квадрипареза, тоест че са засегнати и четирите крайничета. Никой не се наема да каже дали е от липса на кислород при раждането, или докато е била в кувьоза, или от ваксината, но фактите са тези…

И така вече стават 10 години борба за самостоятелно ходене и достоен живот, изпълнени с много болка, сълзи, рехабилитации и усилия.

Сега Мони има нужда от няколко операции на краченцата, с които да им се помогне да ходят. Първата, най-важната, е така наречената фибротомия, с която се премахват фиброзните сраствания на мускулчетата, предизвикващи контрактури и болка при дечицата с детска церебрална парализа. А от друга страна се постига значително увеличение на обема на движенията и физическата активност, и е много щадяща физически и психически детето. А понеже децата у нас растат през пролетта и есента, най-удачно е да се направи през септември… Остават ни около месец и половина само… Операцията ще бъде направена от доцент д-р Кацаров в ОртоМедика Клиник. Той е единственият засега в България специалист по фибротомия, но за жалост не работи с НЗОК. След нея ще последват още четири – за поставяне на импланти на стъпалата, за да не ги криви и на ръчичките, за да може да има захват. Общата сума на предвидените интервенции на този етап е около 10,000 евро.

Днес имаме нужда от мъничко помощ от вас, за да успеем да заплатим необходимите операции и да помогнем на нашето слънчево момиченце.

За момиченцето може да се дари онлайн от тук – https://bg.helpkarma.com/campaign/poday-raka-na-moni-da-hodi-2197

ВИДЕО за Симона:

Благодаря предварително от цялото си сърце!!!

Призоваваме всеки който няма възможност да дари , но има желание да помогне , да сподели призива във фейсбук , така повече хора ще го видят и ще се намерят повече дарители ! Заедно с общи усилия можем да помогнем!
❤️Сподели статията сега с едно натискане на бутона:
Share