Novinite.TV

Новините Днес

10-те най-красиви места в България, които трябва да посетите

❤️Сподели статията сега с едно натискане на бутона:
Share

Невероятно е ,че България е една толкова красива и посещавана държава,която има от всичко по малко.
Планинските склонове на Банско и Пампорово привличат любителите на зимни спортове през зимата, а плажовете на Черно море са едни от най-предпочитаните, които събират тълпи от хора плажуващи през летните месеци. Големите градове и провинциалните селища, също не трябва да бъдат пренебрегвани, с тяхната неповторима красота, обаятелна магия, и традиционните занаяти предавани от поколения. Изживеете ли това, ще попаднете в плен на особения чар на България.

10.Седемте Рилски езера
Едни от главните забележителности в България е група от ледникови езера, разположени високо в Рила планина, подходящи за разходки през летните месеци, като дори и през юни езерата могат да бъдат замръзнали. Легенда разказва, че езерата са се образували от сълзите на жена, коята плачела за своя любим.

9.Мелник
Мелник е известен по две причини. Той е най-малкия град в България и е дом на някой от най-добрите винарски изби. Близките Мелнишки пирамиди и Роженския Манастир си заслужават да бъдат посетени.

8.Велико Търново
В историческата столица на втората Българска държава м-ду 12в.-14в., може да видите стратегически изградената крепост „Царевец“. Гледката от върха на хълма ще Ви накара да почувствате величието и красотата на България.

7.Несебър
Често наричан града -Перлата на Черно море. Разходка по кълдаръмените уличките на Несебър, ще ви отдеве до останките на 40 тухлини църкви датиращи от 5 век. Признание от ЮНЕСКА провъзгласява града, за част от Световното културно наследство.

6. Копривщица
Една разходка по тясните улички на Копривщица, би Ви отвела до десетки исторически паметници и къщи-музей, в който са показани старинни оръжия, занаятчийски сечива, традиционни носии, произведения на изкуството и бижута.

5.Белоградчишките скали
Преградената от естествени скални масиви- Белоградчишка крепост, е толкава живописна и уникална, дори сравнявана с декор от приказка. Интересен факт е, че през 2009г. естествения феномен е номинира за едно от „Новите седем чудеса на Света“.

4.Пловдив
Вторият по-големина град в България е основан преди около 6хил. години Разположен на 7 хълма. В центъра на стария град се извисяват постройки от различни епохи и изключително запазените римски амфитеатра.


3.Созопол
Старото име на популярното рибарско крадче, разположено на юг- Аполония, съхранява храм посветен на Аполон. Датира от 6в. пр.хр. Запленителна е красотата на чистите и подредени плажове.

2.Рилски манастир

Известен още като Българския Йеарусалим, този живописен, източноправославен манастир в гористите планини, определено си заслужава да бъде посетен.


1.Черно море
Още е известна България- с Черноморската брегова линия, осеяна с хотели, традициони рибарски селца и исторически обекти.

❤️Сподели статията сега с едно натискане на бутона:
Share