Novinite.TV

Новините Днес

ЗОВ ЗА ПОМОЩ: Да дарим надежда за хората с увреждания, те могат да бъдат като всички останали!

❤️Сподели статията сега с едно натискане на бутона:
Share

Надежда за хората с увреждания

Призоваваме всеки който няма възможност да дари , но има желание да помогне , да сподели призива във фейсбук , така повече хора ще го видят и ще се намерят повече дарители ! Заедно с общи усилия можем да помогнем!

🍀Дарения може да се направят от тук – HelpKarma кампания

Хората с увреждания могат да работят и да са полезни за обществото. Десетки младежи ще получат този шанс с проекта за учебна кухня „Надежда“. В нея младежи с интелектуални затруднения ще могат да се развиват, да придобиват кулинарни умения и да получат подкрепа за намиране на истинска работа!
➡ Целта на кампанията е да се съберат средства за ремонт на помещението, ползвано като кухня преди много време. То има нужда от основен ремонт, преустройство и ново оборудване. Много е важно ремонтът да се случи и учебна кухня „Надежда“ да заработи през 2021 г., защото това ще даде възможност на още 30 младежи за развитие.
❤ Станете част от създаването на сигурно и защитено място за хората с интелектуални затруднения

Да дадем надежда за по-добър живот на хората с интелектуални затруднения! С проекта на Фондация „Светът на Мария“ за кухня „Надежда“ десетки младежи ще получат шанс за развитие. И подкрепа, за да намерят истинска работа. Това ще им помогне да се чувстват истински полезни и пълноценни.

Младежите от социалното предприятие „Бон Апети Кетъринг“ към Фондация „Светът на Мария“ жадуват да развиват нови умения! Искат да се реализират професионално като помощник-готвачи, сладкари и сервитьори! Опитът ни с Дневен център „Светове“ показва, че най-желано сред хората с интелектуални затруднения е развитието на кулинарни умения.

Голяма част от младежите, които се справят добре в учебна среда, бързо намират платена работа след края на обучението.

„Надежда“ ще работи като кухня-майка. На място ще се приготвя храна за различни социални заведения и организации на принципа на кетъринга. Всеки ден ще обучаваме между 10 и 15 младежи с лека и умерена степен на умствена изостаналост. Те ще участват в различните фази при подготовка на храна.

Основната цел е изграждане на качества, които силно ще увеличат шанса им за реализация:

– дисциплина

– отговорност

– изпълнителност

– постоянство

Целта на кампанията е да съберем средства, с които да преобразим помещение, ползвано за кухня преди много години. То има нужда от основен ремонт, преустройство и ново оборудване.

Ремонтът предвижда пребоядисване, смяна на дограми, врати и изграждане на нова вентилация и климатизация. Необходима е подмяна на мивките и обособяване на зони за съхранение на различни продукти, съгласно изискванията на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ).

С набраните средства ще се оборудват: гардеробна, сух склад, хладилна зона, зони за обработка и приготвяне на продукти, миялно помещение, зона за готвене със съвременно оборудване – фурни, котлони, фритюрник, скара.

Вярваме, че с ваша помощ ще успеем да създадем сигурно и защитено място за хората с интелектуални затруднения

🍀Дарения може да се направят от тук – HelpKarma кампания

Призоваваме всеки който няма възможност да дари , но има желание да помогне , да сподели призива във фейсбук , така повече хора ще го видят и ще се намерят повече дарители ! Заедно с общи усилия можем да помогнем!
❤️Сподели статията сега с едно натискане на бутона:
Share