Novinite.TV

Новините Днес

ЗОВ: Да помогнем на малкия Гошко да се лекува

❤️Сподели статията сега с едно натискане на бутона:
Share
Призоваваме всеки който няма възможност да дари , но има желание да помогне , да сподели призива във фейсбук , така повече хора ще го видят и ще се намерят повече дарители ! Заедно с общи усилия можем да помогнем!

🍀Дарения може да се направят от тук -> Дарителска кампания за Гошко

Родителите на Гошко споделят:

Здравейте, мили и добри хора!

Ние сме Елена и Михаил Цоневи – родители на малкия Георги, който има нужда от вашата помощ. Георги е дългоочаквано дете, което се роди през 2019 г. и ни направи безкрайно щастливи. Но щастието ни беше много кратко.
Още в първите часове от живота си Георги получи гърч,

последван от още няколко клонични гърча, съпроводени със сънни апнеи – състояние, при което спираше да диша. Това наложи да бъде в кувьоз в продължение на 20 дни, в които се хранеше със сонда и дишаше с кислороден апарат. Трудностите не свършиха до тук. След няколкомесечно лечение с Фенобарбитал и кратко затишие пристъпите отново зачестиха, достигайки до 60-70 броя на ден. Паралелно с това умственото и двигателното развитие на Гого изостана.

Брояхме дните прекарани у дома, тъй като тези в болницата бяха повече!

Бяха направени множество изследвания, включително и генетични такива в САЩ, но до момента нямаме поставена точна диагноза, която да обяснява състоянието му. Освен множеството кръвни изследвания му
бе направен и ЯМР на главата и бе поставена диагнозата ДЦП.

За да може Гого да навакса изоставането и да догони връстниците си в продължение на повече от една година посещаваме различни рехабилитационни центрове, а във времето, през което сме вкъщи продължаваме ежедневната работа с частен рехабилитатор.

Гого вече е на година и 9 месеца, но все още не може да лази, не може да се изправя и да ходи, не може да казва думички и да сочи с пръстче – все неща, присъщи на децата на неговата възраст.

В търсене на помощ за нашето дете се озовахме в Турция, където след преглед при невролог ни насочиха към извършване на пълни генетични изследвания, за които сумата възлиза на над 7000 евро.
Специалистите там са на мнение, че Георги ще проходи, но се нуждае от интензивна рехабилитация и усилено стимулиране на умственото развитие.

Обърнахме се към турския рехабилитационен център „Рибем”, който е специализиран за работа с деца с двигателни проблеми. Там ни предложиха и терапия за подобряване на умственото развитие. Знаем, че няма как с един двуседмичен курс да се случат чудеса и ще е нужна поне година рехабилитация, за да може Гого да постигне добри резултати. Ще бъдат необходими и множество контролни прегледи при специалисти, за да може да се следи неговото състояние. За съжаление всички тези терапии и процедури са изключително скъпи и непосилни за нас.
За цялостното лечение на Гого ще са ни нужни около 50 000 евро,

а ние нямаме време, тъй като от специалисти знаем, че най – добри резултати в развитието се постигат до 3 годишна възраст на дечицата. След това всичко става много по –бавно. Това означава, че следващата една година ще бъде решаваща, за да може Гого да навакса изоставането си.

Затова добри хора, ви молим за помощ и подкрепа!

Молим ви за шанс за нашето момче да може да тича и да играе с другите деца, да чуем заветното „мамо” и „тате” и да има пълноценно детство и нормален живот!

Благодарим ви, бъдете здрави!

ДА ПОМОГНЕМ НА ТОВА МИЛО ДЕТЕНЦЕ

🍀Дарения може да се направят от тук -> Дарителска кампания за Гошко

Призоваваме всеки който няма възможност да дари , но има желание да помогне , да сподели призива във фейсбук , така повече хора ще го видят и ще се намерят повече дарители ! Заедно с общи усилия можем да помогнем!
❤️Сподели статията сега с едно натискане на бутона:
Share