Novinite.TV

Новините Днес

Интересно: Теории за появата на коронавируса

❤️Сподели статията сега с едно натискане на бутона:
Share

През изминалите месеци коронавирусът се превърна в най-обсъжданата и водеща тема в социалните мрежи и в медиите. Тази тема засенчи дори толкова обсъжданото екстрадиране на Божков от Обединените Арабски Емирства.

Сякаш вчера беше, когато се спомена за вируса като на шега. След това дойде и новината за Ли Уънлян – китайският лекар, който пръв сигнализира за коварния вирус. Той предупредил колегите си да използват защитни средства, за да не станат жертва на инфекцията, още на 30 декември, след като се натъкнал на няколко случая на заразени. Няколко дена след това го привикали в Бюрото за обществена сигурност. Там го принудили да подпише документ, че е излъгал в твърденията си. През януари месец Ли Уънлян вече е заразен с вируса и в края на януари се съобщава за смъртта му.

Факт е, че всичко това звучи като една абсурдна конспирация. Това кара хората да споделят мненията си в социалната мрежа за мистериозната инфекция и да излагат свои собствени теории откъде може да е дошла.

Тук сме събрали най-странните и дори налудничави версии и искаме да ги споделим с вас.

Коронавирусът е създаден от китайски учени

Една от най-популярните версии гласи, че китайските учени са създали вируса COVID-19 и той съвсем случайно е напуснал лабораторията. Като “доказателство” потребителите на мрежата посочват факта, че в Ухан, който е източникът на епидемията, има лаборатория, специализирана в работата с опасни инфекции.

Коронавирусът е изобретен от масони
Дори би било странно, ако не бяха замесени масоните. Защото обикновено са те обвинени в почти всички смъртни грехове на планенатата. В интернет се смята, че този път членове на тайното общество са разработили и разпространили вируса COVID-19 и дори се намери обяснение за това.

Ако обърнете думата coronavirus, получавате surivanoroc, която може да бъде разделена на три части: „surivan” „or” „oc”. В превод от хинди това означава „изгрев и око“ и, както си спомняме, всевиждащото око е един от основните символи на масоните.

Коронавирусът се разпространява заради 5G
Може би най-лудата теория е, че коронавирусът се е появил заради старта на 5G мрежата – най-бързата мобилна комуникация в света. Петото поколение на мрежата е реализирано в седем града в Китай само няколко месеца преди откриването на първата инфекция. А най-големият брой антени са инсталирани в Ухан. Съвпадение? Разбира се! Но някои не мислят така.

Предположенията, че именно мобилната комуникация е причина за разпространението на коронавируса, се появиха в групата на естонските „анти-ваксъри“. Ето какво пише един от тях:

„Абсолютно е възможно със задължителна ваксинация да се вкарат в човек специални частици, които се активират от 5G Интернет и след това човекът да може да се контролира.“

Американците са измислили коронавируса

Потребителите на интернет от Китай са сигурни, че американските учени са разработили коронавируса, за да съсипят икономиката на успешно развиващата се страна. Global Times дори публикува петиция, в която призовава Белия дом да пусне информация за американските военни лаборатории. Дипломатът Джао Лицзян също смята, че американците са донесли вируса в Китай през октомври 2019 г. Тогава в Ухан се проведоха Всемирните военни игри с участието на 280 спортисти от Пентагона.

Коронавирусът е създаден от фармацевтични компании
Някои хора смятат, че коронавирусът изобщо не съществува. Според тях обикновеният грип се представя като опасно заболяване с цел увеличаване на продажбите на медицински маски, антисептици и антивирусни средства.

Е, ако следвате тази логика, можем да предположим, че коронавирусът е създаден и от производители на тоалетна хартия и дистрибутори на елда.

източник: iskamdaznam.com

❤️Сподели статията сега с едно натискане на бутона:
Share